Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fokus i rekryteringsräd

Publicerad: 15 Februari 2018, 06:56

Margaret Atladottir, Jon Åsberg och Jennifer Wegerup är tre av Fokus fem nya kolumnister.


”Jag är väldig nöjd över att kunna välkomna fem intressanta röster, som speglar Fokus ambition att låta olikheter brytas mot varandra”, säger Johan Hakelius, Fokus politiske chefredaktör.

Förutom Margret Atladottir, Jon Åsberg och Jennifer Wegerup rekryteras också David Eberhard och Michaela Möller.

Margret Atladottir har en bakgrund som chefredaktör på Nöjesguiden och redaktör på den vänsterinriktade opinionssajten Politism. I mitten av januari lämnade hon dock det uppdraget för att gå till Filip och Fredriks produktionsbolag Nexiko.

Ekonomijournalisten Jon Åsberg lämnade Affärsvärlden efter tio år som chefredaktör i samband med ett sparpaket på dåvarande Talentum 2016. Sedan dess har han synts i EFN:s och senare DI TV:s studios.

Jennifer Wegerup arbetade på Aftonbladet i 14 år. I dag är hon krönikör på Expressen, Norden-korrespondent för den italienska sporttidningen, Gazzetta dello Sport, samt stringer för italienska Sky News.

David Eberhard är överläkare, psykiatriker, krönikör och författare. Han är också en flitig debattör, inte minst i frågor kring ledarskap och barnuppfostran.

Journalisten Michaela Möller har bland annat ansvarat för Expressens debattsida. Hon har också skrivit boken Broilers – de nya makthavarna och det samhälle som formade dem (Norstedts, 2014).

Läs mer om rekryteringarna på Fokus sajt.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.