Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

FOI JK-anmäler Ekots källa

Publicerad: 20 Mars 2012, 10:36

Har det begåtts brott mot tystnadsplikten i samband med Ekots avslöjande om Sveriges militära samarbete med Saudiarabien? Det vill Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) att JK ska utreda.


Ämnen i artikeln:

Ekot

Den brottsmisstanke som FOI nu skickar över till justitiekanslern handlar inte om något brott som skulle ha begåtts av medierna på något sätt. Det handlar i det här fallet om den eller dem som skulle ha lämnat över de här handlingarna till medieföretaget, säger justitiekansler Anna Skarhed till Ekot.

Från FOI:s sida är man noga med att påpeka att det inte handlar om efterforskanade av källa:

FOI har inte efterforskat och kommer inte att efterforska källor till de uppgifter som blivit kända via medier. Det finns ett efterforskningsförbud som vi naturligtvis respekterar, säger generaldirektör Jan-Olof Lind i ett pressmeddelande.

Men han menar att Det är principiellt mycket viktigt att vi på FOI lever upp till de höga sekretesskrav som åligger oss. Därför vill vi nu att JK utreder de här misstankarna.

Ämnen i artikeln:

Ekot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.