Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Flytt blir nystart för Katrineholms-Kuriren

Publicerad: 8 Februari 2016, 12:58

I samband med flytten förändras också den redaktionella organisationen, bland annat med anledning av att samarbetet med Södermanlands Nyheter och Eskilstuna-Kuriren utökas.


Ämnen i artikeln:

Södermanlands NyheterKatrineholms-KurirenEskilstuna-Kuriren

I dag flyttar Katrineholms-Kuriren tillbaka till de nygamla lokalerna i tidningshuset på Köpmangatan 1 i Katrineholm. Efter en tid i tillfälliga lokaler under tiden för renoveringsarbetet är nu redaktionen, annonssäljarna, den administrativa personalen och kundtjänsten på plats igen.

Parallellt med flytten sker också en omorganisering på tidningen. Den största förändringen med omorganiseringen är att de tre sörmländska tidningarna Katrineholms-kuriren, Södermanlands Nyheter och Eskilstuna-Kuriren ska arbeta som en organisation. Tillsammans har tidningarna en styrka på 105 journalister. Av dessa kommer en del få nya uppdrag.

”Vi ska samarbeta smart när så är befogat. För att kunna frigöra resurser och gräva fram ännu mer lokala nyheter”, säger Marie Hillbom chefredaktör för Katrineholms-Kuriren till den egna tidningen.

I samband med omorganiseringen har man skapat en gemensam fokusgrupp för granskande journalistik. Utöver det tillsätts en funktion som saknats i många år: en kultur- och nöjesredaktör, samt en journalist vars uppdrag blir att arbeta med sociala medier.

Omorganiseringen innebär också en större satsning på sajten kkuriren.se.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.