Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Flumhöger och utklassade hockeyspelare

Publicerad: 8 januari 2013, 12:18

Veckans tidningssvep rapporterar bland annat om Centerpartiets nya idéprogram, skotträdda Vera, en nästan räddad båtfabrik och Moras tunga helg i Globen.


Nya Lidköpings-Tidningen oberoende liberal
Ettan: Skotträdda Vera räddad från isflak om hunden Vera som flydde ut på isen när nyårssmällarna ljöd, och hur hon räddades av brandmännen.
Ledare: Eleverna behöver mer tid till läsning om hur svenska skolbarns läsförståelse försämrats och hur historielärare på universitetet slagit larm om att studenterna inte längre kan ta till sig kurslitteratur.

Gotlands Tidningar socialdemokratisk/centerpartistisk
Ettan: Nära ljusning för båtfabrik om hur fabriken till den konkursade båttillverkaren CMI kan få en ny ägare.
Ledaren Gotlands Folkblad (s): Vi måste tala om jobben om arbetslösheten som riskerar att fastna på dagens höga nivå och hur arbetsförmedlingen förstärker statskassan genom att skicka tillbaka pengar man inte kunnat förbruka.
Ledaren Gotlänningen (c):Olika sätt att närma sig en fråga om Centerpartiets nya idéprogram och debatten och reaktionerna som följde efter presentationen.

Eskilstuna-Kuriren liberal
Ettan: Trots larmen länets läkare skriver ut mer antibiotika om hur den svenska användningen av antibiotika ökar mest i Sörmland.
Ledaren: Lööf är nu illa ute om Centerpartiets nya idéprogram och hur partiets högerriktning är något annat än liberalism, och något som drabbar viktig social- och utbildningspolitik.

Arbetarbladet socialdemokratisk
Ettan: Centern skakas av nya idéer om Centerpartiets nya idéprogram som väckt debatt i Gävleborg och Uppsala län, och flera distrikt överväger att lägga fram motförslag.
Ledaren: Flumhögern om Centerpartiets nya idéprogram och hur det speglar partiets hälsotillstånd, och hur Stureplanscentern inte längre accepteras av det gamla bondepartiet.

Jönköpings-Posten oberoende borgerlig
Ettan: Fler bilförare ser dåligt om hur 61 procent av bilförarna i Jönköpings län skulle behöva någon form av synkorrigering, enligt en undersökning av Bilprovningen och Synoptik.
Ledaren: Belöna bra djurskydd om hur EU:s direktiv om lägsta djurskyddskrav vid grisproduktion nu gäller fullt ut, hur många producentländer inte uppfyller kraven, och hur Sverige gärna vill vara föregångsland men att vårt högre pris på griskött slår mot försäljningen som sjunkit stadigt.

Dala-Demokraten fristående socialdemokratisk
Ettan: Moras tunga helg om hur Mora utklassades av Leksand i Globen med 5-0, och att stjärnspelarna Anze Kopitar och Bobby Ryan lämnar Mora när NHL-konflikten nu är över.
Ledaren: USA:s adjö till Afghanistan om att USA minskar sin närvaro i Afghanistan av många skäl, bland annat ekonomiska och partipolitiska.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.