Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Flera mediebolag har Tele2 – kan ha drabbats av läcka

Publicerad: 22 Mars 2019, 14:39

Obehöriga kan komma åt och lyssna på Tele2:s röstbrevlådor, avslöjade DN. Flera mediebolag är kunder hos Tele2 och kan ha drabbats av haveriet, kan Medievärlden nu berätta.


Ämnen i artikeln:

Tele2SRBonnierSVT

Tele2:s mobilsvar går att lyssna av – även om man inte är den som ska äga tillträde. Det avslöjade Dagens Nyheter under fredagen.

Nu kan Medievärlden berätta att läckan, som kan leda till att källskyddat material ligger öppet, drabbat flera mediehus som är kunder hos Tele2. Anställda vid Bonnier, som bland annat äger Medievärlden och som ger ut DN, Di och Expressen, har uppmanats att rensa sin röstbrevlåda.

”Vi jobbar på att helt stänga av röstbrevlådan för samtliga medarbetare”, står det i sms:et.

Även SVT är kunder hos Tele2.

”Vi fick reda på detta nu och gör en omedelbar konsekvensanalys. Därefter ser vi hur vi kan agera snabbt själva utöver de säkerhetsåtgärder som Tele2 redan gjort”, skriver SVT:s pressavdelning i ett mejl.

Även Sveriges Radio är kunder hos Tele2, bekräftar bolagets presstjänst.

– Vi undersöker nu vad det här eventuellt kan betyda för oss, säger Claes Bertilsson, presschef på SR.

Även Schibsted är kunder hos Tele2. Koncernens säkerhetsansvarige Niklas Kierkegaard säger att majoriten av deras telefoner använder Tele2 som operatör.

– Vi får titta på vad det innebär för oss. Vi har inte hunnit sätta oss in i ärendet ännu, så vi kan inte säga så mycket mer, säger han.

Flera mediebolag som Medievärlden varit i kontakt med uppger att de har andra operatörer.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Tele2SRBonnierSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.