Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Flera journalisttjänster bort från Dalarna

Publicerad: 4 Maj 2015, 05:21

Dalarnas Tidningar lägger ner två redaktioner och minskar antalet journalister på flera orter. Även Dala-Demokraten minskar sin bemanning.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarMittmediaDala-Demokraten

DT minskar sin bemanning med 22 tjänster. Men 9 av dessa flyttas över till centrala funktioner i Mittmedia. DD minskar med 4 tjänster, varav 2 flyttas över till Mittmedia.

Den nya organisationen ska vara på plats första september.

DT:s redaktioner i Malung och Rättvik läggs ner. Dessutom kommer antalet journalister på flera orter att minskas.

Carl-Johan Bergman, chefredaktör på Dalarnas Tidningar, menar att det är en nödvändig åtgärd för att skapa en flexiblare organisation som ska vara bättre anpassad för jobba utifrån det läsarna verkligen vill ha.

Att den nya organisationen blir mer centraliserad ser han inte som en motsättning.

Vi lägger inte ner bevakningen, utan lokalredaktioner, det är viktigt att komma ihåg. Sedan tror jag att ha nyhetsledningen samlad på en plats underlättar att göra journalistiska prioriteringar och fatta beslut om vilket innehåll som ska göras och hur det ska publiceras.

Och även om den nya organisationen innebär att vi har omkring 40 journalister i Falun är det också omkring 30 journalister på andra orter i Dalarna. Så vi har inte släppt någonting.

Men visst kommer den att påverka bevakningen.

Så klart kommer vi att bli färre ögon och öron. Det är jag helt på det klara med.

Minskningen av personalen kommer, om allt går planenligt, att lösas med hjälp av naturliga avgångar och avgångsverderlag.

Det är väldigt skönt att vi slipper säga upp någon. Det känner jag mig otroligt lättad för, säger Carl-Johan Bergman.

På DT försvinner sex reportrertjänster, fem redigeringstjänster och två chefstjänster. Ett antal sport-, kultur- och redigeringstjänster flyttas samtidigt över till Mittmedia.

För Dala-Demokratens del är det fyra tjänster som berörs. Två redigeringsfunktioner flyttas till Mittmedia och två reportertjänster försvinner.

Vi påverkas nog minst av alla inom Mittmedia av den här förändringen, säger Erik Nyholm, tf ansvarig utgivare för Dala-Demokraten.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.