Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Flera attackerade journalister utsedda till Årets person

Publicerad: 11 december 2018, 12:46

Time Magazine har i år utsett Jamal Khashoggi och flera andra journalister som attackerats i sin yrkesutövning till sin ärofyllda titel "Person of the Year".


Det ärofyllda priset ”Årets person” som har utdelats årligen sedan 1927 till den mest inflytelserika eller personen eller gruppen under det gångna året. I år går priset till vad tidningen kallar Sanningens väktare, med vilket de menar utsatta journalister.

Utmärkelsen delas mellan journalister eller publikationer som alla har gemensamt att de attackerats i sin yrkesutövning i ett försök att tysta dem:

Dels Jamal Khassoggi, som brutalt mördades på den Saudiska ambassaden tidigare i år.

Dels The Capitol Gazette, vars redaktion i juni i år attackerades i av en beväpnad person som mördade fem anställda mördades.

Dels de två Reutersreportar, Wa Lone och Kyaw Soe Oo, som greps i Burma medan de utförde sitt arbete och sedan dömdes till sju års fängelse.

Dels Maria Ressa som driver en regeringskritisk nyhetssajt i Filippinerna och som nu anklagas för skattebrott i ett försök att tysta henne och hennes sajt.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.