Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fler tidningar portade av SD

Publicerad: 15 September 2014, 04:45

Det var inte bara Expressen som inte fick tillträde till SD:s valvakor i går kväll.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

NSD:s team fick inte ställa några frågor till Sverigedemokraterna i Norrbotten på valkvällen. När tidningens chefredaktör Kalle Sandhammar senare ville prata med SD:s ordförande i länet, Jeff Ahl, fick han ett mycket surt bemötande.

Är det roligt att vara en hyena i mina fotspår, sade Jeff Ahl innan han gick i väg. Det skriver NSD.se.

När Dalarnas Tidningar skulle sända från SD:s valvaka fick de beskedet att det var en privat fest och att det fanns medlemmar där som inte ville synas i media.

Södermanlands Nyheter har gått över gränsen när det gäller att bevaka SD. Därför var de inte välkomna att följa partiets valvaka i Nyköping menar partiets ordförande i kommunen, Thom Zetterström. Inte heller SR Sörmland fick komma in men SVT släpptes in, skriver SN.se.

Varken Kvällsposten eller Sydsvenskan fick följa SD i Malmö. Dock var SVT och danska TV2 välkomna in. Men då hyresvärden inte informerats om att det var SD som hyrt lokalen för sin valvaka slutade det med att strömmen slogs av och partifolket fick följa utvecklingen i skenet av stearinljus.

GT fick inte bevaka SD:s valvaka i Göteborg på grund av det som GT skrivit om partiet enligt SD:s vice ordförande i Göteborg, Lars Hansson. Han vägrar dock att berätta vilka texter det handlar om. GP beslutade då direkt att hjälpa till med bevakningen.

En självklar markering från vår sida, säger Anders Goliger, redaktionschef på Göteborgs-Posten till GT.se.

Mattsson om att Expressen portats från SD:s valvaka

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.