Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fler tidningar öppnar upp kommentarsfälten

Publicerad: 17 December 2018, 09:44

Sex av Gota Medias titlar erbjuder nu kommentarsfält genom Ifrågasätt. Foto: Press

Gota Media fortsätter öppna upp koncernens titlar för kommentarer. Nu kommer totalt sex stycken Gota-tidningar ha kommentarsfält i anslutning till artiklar. "Vi vill att diskussionen ska föras i det sammanhang där den hör hemma", säger Gota medias produktionsutvecklingschef Peter Sigfridsson.


Ämnen i artikeln:

Gota Media

Gota Media var först ut med att använda sig av tjänsten Ifrågasätt när den kom, som möjliggör för tidningar att ha kommentarsfält i anslutning till sina artiklar. Nu ansluter sig ytterligare två av koncernens tidningar till tjänsten: Ulricehamns Tidning och Kristianstabladet. Det betyder att sex av Gota Medias titlar nu har kommentarer genom tjänsten.

Ifrågasätt startades 2015, och då hade de allra flesta tidningar tagit bort möjligheten att kommentera artiklarna direkt på sajten då kommentarsfälten svämmade ofta över av hot, så kallade trollningar och främlingsfientligt material. Ifrågasätt kräver att användarna registrerar sig och identifierar sig, vilket gör användarna mindre anonyma och företaget sköter till viss del modereringen.

Gota medias produktionsutvecklingschef Peter Sigfridsson säger att införande av kommentarer på sajten är ett försök att få tillbaka diskussionerna från sociala medier.

– Vi vill att diskussionen ska föras i det sammanhang där den hör hemma, ihop med de artiklar som man vill diskutera. Det här är ett sätt att kunna göra det och ha någon form av nivå på diskussionen, säger han.

Det är upp till varje titels utgivare att besluta om man ska tillåta kommenterar på sajten. Men koncernen har gjort det enkelt för de tidningar som vill ansluta till Ifrågasätt, berättar Peter Sigfridsson.

– Vi jobbar alltid med skalbara lösningar. När vi integrerar externa tjänster ser vi till att det är enkelt om fler vill haka på, säger han.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.