Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fler kvinnor föreslås till TU:s styrelse

Publicerad: 10 April 2006, 10:41

Sex nya mediechefer, varav fem kvinnor, föreslås ta plats i Tidningsutgivarnas styrelse i samband med årsmötet i Umeå 17 maj.


Vid fjolårets årsmöte argumenterade Aftonbladets chefredaktör för att valberedningen måste ”ändra beteendet” för att komma till rätta med den könsmässiga snedfördelning som råder i TU:s styrelse. Av de 15 ordinarie ledamöterna och de 15 suppleanterna är endast fyra kvinnor.
Anders Gerdins uppmaning verkar ha fallit i god jord. Sofia Olsson Olsén, Norra Västerbotten, föreslås gå in direkt som ordinarie ledamot tillsammans med nuvarande suppleanterna PeO Wärring, Eskilstuna-Kuriren, och Lars Svensson, Helsingborgs Dagblad.
Som nya suppleanter föreslås Elisabeth Bäck, VLT, Margaretha Engström, Ystads Allehanda/Trelleborgs Allehanda, Lena Herrmann, Dagens Nyheter, Lena K Samuelsson, Svenska Dagbladet samt Kalle Jungkvist, Aftonbladet Nya Medier.
Lennart Hörling, sammankallande i valberedningen, låter nöjd när han kommenterar förslaget:
– Jag har talat med alla nya vi föreslår. De säger att de tycker att det ska bli kul, spännande och viktigt att delta i styrelsens arbete.
Valberedningen föreslår att Pär Fagerström, Dalarnas Tidningar, fortsätter som styrelsens ordförande. När det gäller presidiet som i dag består av Pär Fagerström, Lennart Foss, VLT och Bosse Svensson, numera mktmedia AB föreslår valberedningen att PeO Wärring ersätter Bosse Svensson, som bett att få lämna sin plats i presidiet. Bosse Svensson föreslås dock bli kvar som ordinarie ledamot.
Om valberedningens förslag går igenom innebär det att det i styrelsen kommer att finnas tre kvinnor som ordinarie ledamöter och fem som suppleanter.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.