Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Finska medieföretag slår ihop redaktionerna

Publicerad: 3 november 2011, 08:51

Tidningen Helsingin Sanomat och tv-kanalen Nelonen slår ihop sina nyhetsredaktioner. Tidningen Västra Nyland drar ner på utgivningstakten.


Samarbetet ska starta så fort som möjligt, men den fysiska flytten sker först i början av nästa år. Nelonens nyheter ska i fortsättningen produceras av Helsingin Sanomat, och Nelonens anställda får anställning på Helsingin Sanomat, skriver Vasabladet.

Tidningen Västra Nyland drar ner utgivningstakten från sex till fem dagar i veckan, alternativet hade varit att minska personalstyrkan och höja prenumerationspriset, säger  chefredaktören Tommy Westerlund till den egna tidningen.

”Vi resonerade som så att läsarna säkert hellre vill ha en tidning som håller en hög kvalitativ nivå till samma pris som i dag än en sämre och dyrare produkt. Västis kommer att fortsätta satsa på kvalitet, vi bibehåller prenumerationspriset men paketerar tidningen på ett annat sätt. Västra Nyland hör sannolikt till en mycket liten skara tidningar som inte höjer prenumerationspriset på grund av den nya tidningsmomsen som är att vänta från årsskiftet.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.