Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Finns det inte journalisttävlingar så det räcker, Andreas Ekström?

Publicerad: 12 juni 2009, 08:32

I går kväll skrev Andreas Ekström på Twitter om ett inlägg i Journalisten av Nina Svanberg där hon önskade sig en tävling om Årets Notis. På bara en timme hade man börjat planera för en sajt och fått de första jurymedlemmarna.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

–    Ha ha ha. Egentligen tycker jag det. Jag har faktiskt precis skrivit en krönika till Journalisten om att det blivit lite prisinflation för journalister. Så jag lever inte som jag lär. Men det kändes för roligt för att inte göras.

Det började på nätet?
–    Jag tror att alla som leker med Twitter gärna hittar ett värde i det. Att det kan komma något bra från det, förutom alla roliga samtal.

Hur bra är du själv på notiser?
–    Jag vet inte riktigt. Men en som är riktigt duktig är Expressens kulturchef Björn Winman. Han kan få till veritabla giftmord på 300 tecken.

Någon annan som är duktig?

–    Ofta vet man inte vem som står bakom notisen eftersom de ofta är utan byline. Vilket är ett problem.

Men hur bra är du själv?
–    Jag har skrivit många notiser när jag jobbade som lokalredaktör. Men hur bra? det är svårt att säga. Jag tycker om de som lyckas få till en liten utvikning trots att det är ett litet format. Och gärna ett drag av subjektivt tyckande i den objektiva journalistiken.

När delas priset ut?

–    Sista dagen är 31 december, så det blir några dagar in på det nya året.

Och priset är 999 kronor?
–    Precis, skänkta av Gunilla Kinn. Eftersom bidragen får högst vara 999 tecken. Men eftersom vi inte kan skänka bort pengar utan att det blir arbetsgivaravgift och sådant på det kommer vi nog att köpa en sak som vi ger bort i stället. En trädgårdstomte till exempel?

Läs mer om tävlingen här:

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.