Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Filip Kotsambouikidis blir ny Östeuropakorrespondent

Publicerad: 21 Januari 2019, 08:13

Filip Kotsambouikidis. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

SR har utsett Filip Kotsambouikidis till ny korrespondent för Östeuropa. Han har tidigare varit trainee på Ekots utrikesredaktion.


Ämnen i artikeln:

SRSveriges Radio

Sveriges Radios Östeuropakorrespondent bevakar utvecklingen i Ungern, Grekland, Albanien, Cypern, Rumänien, Bulgarien, Bosnien, Kroatien, Kosovo, Makedonien, Montenegro, Slovenien och Serbien.

Nu har Filip Kotsambouikidis fått tjänsten. Han tillträdet den 1 februari. Under 2017 var han Sveriges Radios utrikestrainee, och har tidigare arbetat, utöver på Ekot, på TT och på nyhetsbyrån Direkt.

”Det är en väldigt intressant region att bevaka. I flera av länderna i området ser vi stora politiska förändringar, och jag ser det som en spännande utmaning att förstå utvecklingen och försöka ge olika perspektiv på skeendena. Det känns också extra kul att få den här tjänsten med tanke på att jag tidigare varit trainee på Ekots utrikesredaktion”, säger han om sin nya tjänst i ett pressmeddelande.

Han ersätter den tidigare Östeuropakorrespondent Johanna Melén, som haft tjänsten sedan 2014. Hon kommer återvända som reporter på Ekot.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SRSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.