Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Feministiskt Perspektiv ökar takten och ger ut annonsörsguide

Publicerad: 26 September 2014, 13:18

Webbtidningen Feministiskt Perspektiv går från veckotidning till tvådagars. I november lanserar tidningen också annonsörskatalogen "Rosa Guiden".


Feministiskt Perspektiv utkommer från och med nästa vecka även på tisdagar.  Idag kommer nyhetsbrevet endast ut på fredagar. Mellan utskicken uppdateras sajten dagligen.

Vi är redan i princip utan konkurrens i vår bevakning. Nu har det kommit många feministiska löften i valrörelsen som behöver följas upp och Fi har kommit in i 13 kommuner, vilket kommer vara högaktuellt att följa. Det finns ett behov av en ökad utgivningstakt, säger Feministiskt Perspektivs chefredaktör Anna-Klara Bratt till Medievärlden.

I november lanserar Feministiskt perspektiv också Rosa Guiden som blir ett branschregister för genus- och jämställdhetsaktörer och företag som vill profilera sig som feministiska.

Vi har gått från 25 000 till 300 000 i annonsintäkter på årsbasis. Det finns en stor efterfrågan men ett begränsat antal platser. Det är bland annat för annonsörer som inte får plats som vi bygger den här katalogen.

Webbtidningen har just nu 2 336 betalande prenumeranter, vilket gör att avståndet till presstödsgränsen på 2 000 ex är betryggande, enligt Anna-Klara Bratt.

Men med de upplåsta artiklarna når vi betydligt fler, snittet är 60 000 unika besökare per månad. Och där möter vi hela tiden nya läsare.

Samtidigt höjs priset, minipriset är idag 500 kronor för ett år.

Vi har varit Sveriges billigaste veckotidning. Nu inför vi möjligheten att betala per månad, vilket gör det möjligt att höja priserna.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.