Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Feministiskt Perspektiv klarade tvådagars med en hårsmån

Publicerad: 5 Maj 2015, 07:41

Feministiskt Perspektiv klarade presstödskriterierna med en hårsmån: 8 prenumeranter färre så hade tidningen fallit under den nödvändiga nivån.


Som Medievärlden skrev redan i september blir Feministiskt Perspektiv en tvådagarstidning. Men det byggde på att tidningen klarade de presstödskriterier som var nödvändiga för den nivå som krävdes fär övergången.

Resultatet av upplagerevisionen för de första sex månaderna kom förra veckan, och tidningen klarade kravet på 2 151 prenumeranter i snitt över perioden med en hårsmån. Tidningen landade på 2 158 betalande prenumeranter enligt TS, Tidningsstatistiks, mätning.

”När man ändrar utgivningsfrekvens behandlas presstödsansökan som om man är en ‘ny’ tidning och de första sex månaderna utgår inget höjt stöd förrän de löpt ut. Just den här övergången var särskilt viktig för oss då man erhåller ett lägre presstöd som tvådagarstidning med färre än 2 151 prenumeranter i snitt än som veckotidning på 2000-nivån, och ett lägre stöd var inget vi skulle klara i dagsläget. Vi har för små marginaler”, säger Feministiskt Perspektivs chefredaktör Anna-Klara Bratt i en kommentar.

Tidningen har också fått en ny ordförande: Zayera Khan som ersätter Katarina Linnarsson. Hon är dokumentärfilmare, grön politiker med hbtq-frågor i fokus och it-företagare med interaktionsdesign och användbarhet som specialområden..

”Att vi får presstödet möjliggör en god ekonomi som tillåter expansion, där vi vill förstärka personalen och redaktionen”, säger hon i en kommentar.

Feministiskt Perspektiv ökar takten och ger ut annonsörsguide

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.