Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fd TV4-chef tar över Hemnet

Publicerad: 6 september 2017, 07:26

Cecilia Beck-Friis. Fotograf: Tina Axelsson

Cecilia Beck-Friis blir vd på bostadssajten. "Hemnet är ett starkt varumärke som det ska bli kul och spännande att jobba med", säger Cecilia Beck-Friis.


Ämnen i artikeln:

TV4Hemnet

För två år sedan lämnade Cecilia Beck-Friis rollen som vice vd på TV4 och chief digital officer på Bonnier Broadcasting. Totalt hade hon då varit på TV4 i över 15 år och haft en rad olika roller. Det sista året ägnade Beck-Friis mycket av sin tid åt att leda arbetet med Bonnier Broadcastings digitala strategier och den då kommande gemensamma OTT-plattformen.

Efter att hon lämnade Bonnier har hon bland annat varit med och grundat VR-företaget Rayvr tillsammans med sina före detta TV4-kollegor Per Åström och Anders Ribbing. Men nu står det klart att Cecilia Beck-Friis utsetts till ny vd för Hemnet.

– Hemnet är ett otroligt spännande bolag med en produkt som många känner till. Ett starkt varumärke som det ska bli kul och spännande att jobba med.

Vilken relation har du själv till Hemnet?

– Som väldigt många andra svenskar är jag själv ofta inne på Hemnet och drömmer mig bort.

Att tacka ja till rollen som vd var enkelt, berättar Cecilia Beck-Friis. Men att besluta sig för att ett kliv tillbaka i VR-företaget var desto svårare.

– Rayvr kommer att leva kvar. Anders och Per fortsätter att driva det med full kraft framåt och jag kvarstår som delägare. Men det mesta av min tid och kraft kommer jag naturligtvis att lägga på Hemnet. Att bestämma sig för att lämna den operativa rollen för ett företag som jag varit med och dragit igång var inte lika lätt som det var att tacka ja till rollen på Hemnet. Men jag tycker att vi har hittat en bra lösning framåt.

Vilka utmaningar hon ser med sin nya roll är ännu lite tidigt att svara på, säger hon:

– Men precis som i alla bolag finns det både möjligheter och utmaningar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Hemnet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev