Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fasta tv-nyheter lockade tittare till DT

Publicerad: 23 januari 2014, 08:38

Bra nyheter hela veckan och ett bra inflöde av material från hela länet. Det är två förklaringar till varför DT:s test av fasta tv-nyheter på sajten ökat trafiken.


Det har varit en lyckad första vecka för DT Puls menar Anders Rehnberg, digitalredaktör på DT.se.

Hans bedömning är att trafiken ökat med ungefär tio procent vid 15-tiden på eftermiddagen då programmet sänds.

Vi har haft många bra nyheter, en uppföljning av snöraset i hoppbacken i Lugnet i måndags, SSAB:s köp av finska Rautaruukki, en brandbil som voltat och en hel del annat.

Det har varit bra geografisk spridning av inflödet det rörliga materialet. Kvaliteten har också haft en bra nivå menar Anders Rehnberg. DT:s fotografer använder sin utrustning, men övriga journalister filmar med sina mobiltelefoner.

Det blir tillräckligt bra.

Det var snabba puckar innan projektet drogs igång. Pilotprogrammet gjordes i fredags i förra veckan. I måndags var första skarpa sändningen. Så det har varit ett antal justeringar i såväl inflöde som redigering och presentation av materialet.

Men arbetet med DT Puls har gett mersmak.

Kommer ni att börja med morgonsändningar också?

Det tänker jag inte avslöja. Men det kommer mer grejer, så mycket kan jag säga. Det här har sporrat till att utveckla konceptet, säger Anders Rehnberg.

På måndag kommer Arbetarbladet, som också ingår i Mittmedia, att starta liknande sändningar. Det kommer att sändas 11.45 varje vardag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev