Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Farväl fullformat lockar tusental

Publicerad: 18 April 2013, 07:24

Värnamo nyheters konstprojekt Farväl fullformat går över förväntan. Projektet blir Lars Alkners sista innan han går vidare inom Hallpressen.


Tänk om ingen vill vara med var en tanke som gnagde lite när konstprojektet Farväl fullformat lanserades med upplägget att skapa konst av dagens exemplar av Värnamo Nyheter. Men intresset är gigantiskt. 1 000 elever har föranmält sig till projektet, samt ett tiotal äldreboenden och många enskilda personer.

I morse kom flera och hämtade material redan klockan halv åtta. Detta har redan överträffat alla våra förväntningar, säger Lars Alkner.

En jury bedömer alla bidrag som kommit in på fredag morgon, och en vinnare koras som får publicera sitt bidrag på en helsida i lördagens tidning.

Det ska bli spännande att se vad som skiljer till exempel elevernas konstverk från de äldres, säger Lars Alkner.

Samtliga bidrag ställs ut på Vandalorum, en utställning som pågår fram till sommaren.

Ole Munk är en av de som är med i juryn och det är vi extra glada för. Han är tidningsdesigner och har gjort om Värnamo nyheter en gång. Nu får han vara med om en rejäl redesign, säger Lars Alkner.

Övriga i juryn är, förutom Lars Alkner, Elna Svenle, museichef Vandalorum, Anders Ekberg, tryckeriet elanders Fälth & Hässler samt Nina Marjavaara, kulturredaktör Jönköpings-Posten.

Projektet Farväl fullformat drog igång för några veckor sedan då möbeldesignern Mats Theselius och författaren Katarina von Bredow, konstnären Ann Böttcher och författaren Peter Törnqvist, samt mångsysslaren Alice Bah Kuhnke och fotbollsspelaren/krönikören Per Texas Johansson gjorde konstverk av Värnamo Nyheter. En bunt tidningar, saxar, tejp, lim och vita pappersark är de enda tillåtna arbetsverktygen.

Farväl fullformat blir också ett avslutande projekt för Lars Alkner som den sista april går vidare och blir redaktionschef för hela Hallpressen. Själva tabloidformatet för Värnamo Nyheter införs först i september.

Vi har ju gjort en del konstrelaterade projekt genom åren där till exempel författare fått göra löpsedlar och dansare tolkat tidningen. Vad som kommer härnäst är inte bestämt, men kanske det blir Välkommen tabloid, säger Lars Alkner.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.