Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Färre skräpmejl, storleverantör avstängd

Publicerad: 14 November 2008, 04:44

Det blir med all säkerhet färre skräpmejl att ta hand om i eposten framöver. Detta sedan seriösa internetföretag i USA lyckats stänga en av de allra största producenterna av skräpmejl i världen, uppger Morgonekot.


Enligt vad Stefan Grinneby, chef för Sveriges it-incidentcentrum Sitic, sade i morgonens Ekosändning kan man se att mängden skräpmejl har minskat kraftigt efter det att en leverantör, som också säljer bandbredd och tillgång till internet, har blivit avstängd.

Enligt uppgift är det tillslaget mot mejlaren ”McCoolo” för en dryg vecka sedan som gjort utslag, framför allt  i USA, men med mätbart resutlat också i Sverige.

”McCoolo” ska också ha ägnat sig åt att kapa människors datorer.

Stefan Grinneby säger är ett problem nu undanröjt men att nya skräpmejlsleverantörer kommer att dyka upp, kanske redan om några veckor. Det positiva enligt honom är att internetleverantörerna blir allt bättre på att hitta dem och stänga ner dem.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.