Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Färnstrand leder ny satsning på breddidrott

Publicerad: 27 Maj 2011, 10:49

Promedias tidigare vd Johan Färnstrand är styrelseordförande och delägare i nystartade Sportwire - som samlar användargenererade filmer från idrottsverige.


Sajten får två redaktörer, Ida Björnstrand med ett förflutet på SVT och Alexander Rågberg från TV4 Uppsala.

Ola Eriksson, tidigare säljare på TV4, är vd och Patrik Oksanen, tidigare journalist på TV4 Uppsala är vice vd.

Innehållet kommer från människor som ägnar sig åt idrott på bredden. Som kanske filmar när ungarna spelar fotboll och vill dela med sig till släkten. Det kan också handla om idrotter som inte får så stor medieuppmärksamhet ens på elitnivå, som boule och badminton, säger Patrik Oksanen.

Den som laddar upp en film behåller upphovsrätten men väljer att ge nyttjanderätten till en idrottsförening. Den idrottsföreningen får sedan 25 procent av de annonsintäkter som genereras via det klippet.

Går det bra för oss på sikt så gynnar det idrotten. Det är ett viralt äventyr som börjar nu. Biter det så kan det gå fort, säger Patrik Oksanen.

Sajten är uppdelad geografiskt på kommun och ner på distriktsnivå. Den är också uppdelad i olika idrotter, och det går att samköra och välja en viss sport i ett visst område. Dessutom finns topplistor som ”Senast tillagda” och ”Hetaste klippen”.

Huvudägare är företaget Phosworks som står för den tekniska plattformen, Ola Eriksson som tidigare varit säljare på TV4 och Patrik Oksanen, tidigare TV4 Uppsala. Totalt har företaget ett 50-tal delägare över hela landet.

Kan ni tänka er att samarbeta med medieföretag i framtiden?

Det enkla svaret är: vi har ägnat all vår tid åt att skapa sajten. Men vi är kreativa och villiga att lyssna.

Sajten lanserades idag som beta.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.