Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Farligt att bara leta fel i det vi gör i dag”

Publicerad: 19 Februari 2010, 06:18

VLT fortsätter sin upplagemässiga kräftgång. Årets tapp på 1 100 2 100 ex gör att tidningen på sju år tappat 17 procent av sin upplaga. Nu ligger tidningen precis över 40 000-strecket. Tidningschef Göran Lundberg försöker ändå se det positiva i situationen. (Korrigerad)


Ämnen i artikeln:

VLTTS

– I dag når vi ändå fler läsare än när VLT hade sin största betalda upplaga.

Han konstaterar att den tidigare tidningschefen Elisabeth Bäck verkligen gjorde vad hon kunde för att vända den vikande upplagan.

– Hon testade att göra a, b och c. Men det fungerade inte. Nu måste vi försöka med d och e.

Det handlar om att jobba mer på relationen med, och nyttan för, läsarna. Och inte stirra sig blind på kurvor som pekar åt fel håll menar Göran Lundberg.

– Det gäller att fånga kraften i detta negativa och vända det till något positivt och produktivt. Det är farligt att bara leta fel i det vi gör i dag. 10 000-tals gillar det vi gör. Det ska vi utveckla och exploatera bättre.

– Vi kommer att lyckas. Det är jag övertygad om. Och det hoppas jag att fler tidningar gör också. För morgonpressen är sann public-service.

Ämnen i artikeln:

VLTTS

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.