Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Färdigstädat efter LT:s förre ägare

Publicerad: 24 Januari 2011, 08:18

Nu har några av de sista resterna av Maths O Sundqvists forna imperium sålts. Det enda som före detta ägaren till Länstidningen i Östersund har kvar är ett fastighetsbolag, som också ska avyttras.


1992 köpte Maths O Sundqvist sin första aktiepost i Länstidningen. 2002 blev han majoritetsägare och flyttade vd:n från sitt fastighetsbolag, Helen Olausson, till posten som vd för tidningen.

2006 sålde han tidningen till Östersunds-Postens ägare Mittmedia.

Året därpå satsade han hårt på börsen genom att bland annat köpa stora aktieposter i Industrivärden och SCB. Till största delen med pengar lånade av investmentbanken Carnegie. Något som medförde att hela bygget föll ihop under bankkrisen 2008.

Affärerna med Sundqvist var en stor anledning till att Carnegie sedan förlorade sitt tillstånd att bedriva bankverksamhet i slutet av 2008.

Maths O Sundqvists före detta finansbolag Skrindan har nu sålt 12 miljoner A-aktier i Industrivärden enligt Svenska Dagbladet. Sundqvist köpte dem för 1,7 miljarder 2007. Enligt Svenska Dagbladet fick Skrindans nya ägare, riskkapitalbolaget Bure och Altor, omkring 1,4 miljarder för aktierna.

Det enda som finns kvar av Mats O Sundqvists imperium är fastighetsbolaget Norrvidden som är värderat till omkring 6 miljarder. Men även detta ska säljas.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.