Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Får stipendium för Burma-resa

Publicerad: 18 Oktober 2013, 06:08

NSD:s politiske chefredaktör Olov Abrahamsson får Pres(s)gruppens första stipendium för en studieresa till Burma.


Olov Abrahamsson får 15 000 kronor för en resa till Burma inför det stundande valet där han bland annat ska bevaka demokratiutvecklingen.

Vi vill uppmuntra ledarskribenterna till utveckling som kan komma till nytta för pressgruppens medlemmar, säger Pres(s)gruppens ordförande Ulrika Obstfelder Petersson.

Villkoret är att ett urval av de artiklar han skriver ska finnas tillgängliga för alla mediehusen.

Jag är på planeringsstadiet fortfarande, men det finns massor att bevaka för en svensk och norrbottnisk publik, säger Olov Abrahamsson.

Landet har tagit viktiga steg mot demokrati och öppenhet och vill att EU och USA ska börja investera. Svenska företag kommer att börja göra affärer i Burma och svenska konsumenter kommer att börja köpa produkter från landet i större utsträckning. Nästa år tar landet över ordförandeskapet i ASEAN och 2015 är det val.

Det är ett stort steg att gå från paria till en ledarroll, men det finns också en baksida i det här vackra landet. När jag var där 2012 träffade jag barn som jobbade i det som kallas industrialiserade zoner under förhållanden som vi inte kan föreställa oss. Det är viktigt att berätta om det för en svenska publik.

Det här är första stipendiet Pres(s)gruppen delar ut. Nu börjar ett nytt ansökningstillfälle som pågår fram till och med 1 maj.

Pressgruppen

Pressgruppen är en intressegrupp för tidningar som tidigare ingick i A-pressen, omfattar Arbetarbladet i Gävle, Dagbladet i Sundsvall, Tidningen Folket i Eskilstuna, Länstidningen i Östersund, Norrländska Socialdemokraten i Luleå, Piteåtidningen, Sydöstran i Karlskrona, Värmlands Folkblad i Karlstad, och Östra Småland i Kalmar

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.