Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fackpressredaktörer startar omvärldsbrev för resebranschen

Publicerad: 28 April 2016, 08:32

Incheckad Premium ska sortera och värdera nyhetsflödet och hålla beslutsfattare i resebranschen uppdaterade om det viktigaste som händer.


Urban Lindstedt, före detta redaktör på dåvarande Travel News i dag Res Travel Magazine, och Katarina Myrberg, tidigare chefredaktör för samma tidning lanserar en omvärldsbevakningstjänst för resebranschen.

I slutet av sin tid som chefredaktör funderade Katarina Myrberg mycket kring papperstidningens framtid. Tillsammans med Urban Lindstedt började de spåna kring vad man skulle kunna göra för något annat än en printprodukt.

Tankarna kring det här har funnits kvar, och nu har vi en idé som vi tror på och vi känner att det är rätt tidpunkt för lansering, säger Katarina Myrberg, omvärldsanalytiker på Incheckad till Medievärlden.

Vari ligger fokus för tjänsten?

En del handlar om ekonomisk bevakning. Vi kommer att bevaka och fånga upp alla bokslut, rapporter och liknande. En annan del handlar om onlinedistribution. Den mobila utvecklingen och de digitala trenderna.

Tjänsten riktar sig till nyckelpersoner inom resebranschen beslutsfattare på researrangörer, resebyråer, hotell, flygbolag och liknande företag som verkar i eller mot resebranschen.

Medievärlden Premium har varit en inspirationskälla för oss. Jag har följt er resa och valet att sluta med pappret och satsa på en prenumererad tjänst för en mer nischad målgrupp.

Vilka ser ni som era konkurrenter?

Inom resebranschen finns det ingen som erbjuder en sådan här tjänst. Vi har hittat vår egen modell med det innehåll som vi tror passar för resebranschen. Sedan återstår det att se om målgruppen tycker att det är tillräckligt intressant, säger Katarina Myrberg och fortsätter:

Som i flera andra branscher är det en otrolig fart i digitaliseringen. Det sker så väldigt mycket både på global och lokal nivå som förändrar hela affären och där finns vi nu för att reda ut vad som egentligen händer och hur det påverkar alla inblandade.

Omvärldsbrevet kommer ut 40 gånger om året. Premiärutgåvan skickas ut den 11 maj.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.