Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fackliga protester mot Olov Carlsson

Publicerad: 2 Mars 2005, 09:51

Olov Carlsson lämnar Piteå-Tidningen för att bli enhetschef på Sveriges Television. Men facken på SvT protesterar. - Jag har full respekt för fackklubbarnas åsikter. Jag tänker göra ett så bra jobb som möjligt, säger Olov Carlsson.


Att Olov Carlsson skulle föreslås som ny chef för SvT Nord läckte ut i förra veckan. Då var inte MBL-förhandlingarna klara. De avslutades i tisdags.
De fyra facklubbarna vid SvT har i ett gemensamt brev protesterat mot utnämningen av Olov Carlsson. De är negativa till att hans namn aldrig presenterades vid de förberedande förhandlingarna. De uttrycker också tvivel över hans förmåga att handskas med personalfrågor.
– Jag tänker bevisa motsatsen, säger Olov Carlsson.
Han är handplockad till uppdraget av Christina Jutterström. Första samtalet fick han från henne för ett antal veckor sedan.
SvT har åtta programenheter. Som chef för SvT Nord blir Olov Carlsson ansvarig för ett område som sträcker sig från Sundsvall till Kiruna. Huvudkontoret ligger i Umeå.
Vilken blir din viktigaste uppgift?
– SvT är inne i en stor förändringsprocess, med ny teknik och en ny organisation som ska implementeras. Det ska bli väldigt spännande att ta tag i det.
Vad har du lärt dig på Piteå-Tidningen som du kommer att ha nytta av i ditt nya jobb?
– Tillsammans med NSD har vi byggt en stark tidningskoncern. Allt i syfte att värna journalistiken. Det har varit det viktigaste.
Olov Carlsson är 37 år. Han har ett förflutet som reporter/producent på Radio Norrbotten och som redaktionschef på TV4 Norrbotten. 2000 blev han tidningschef på Piteå-Tidningen.
Olov Carlsson börjar sin nya tjänst inom kort.
YLVA CARLSSON

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.