Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Facket tacklar framtiden

Publicerad: 12 November 2012, 06:59

Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter och SVT:s divisionschef Olov Carlsson ska debattera utmaningar för journalistiken på SJF:s framtidskonferens i dag.


Ämnen i artikeln:

Jeanette Gustafsdotter

När medieägarnas affärsmodeller krisar och våra medlemmar varslas på löpande band så är det nödvändigt för oss att samlas. Under konferensen kommer våra företrädare att diskutera hur vi som fack- och yrkesförbund kan agera nu och i framtiden för att rädda den professionella journalistiken och våra uppdrag. Journalistiken är viktigare än någonsin i samhället, och därför blir det naturligt att prata om alternativa affärsmodeller och nya intäktsvägar på konferensen, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet i ett pressmeddelande.

I eftermiddag ska det vara en paneldebatt med Jeanette Gustafsdotter, vd Utgivarna, Peder Bonnier, head of digital BonnierTidskrifter, OlovCarlsson, nyhetsdivisionschef SVT, och Mikael Zackrisson, konsult på Ziggy Creative Colony AB. Diskussionen leds av Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling.

Den ska gå att följa på nätet här:

Ämnen i artikeln:

Jeanette Gustafsdotter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.