Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Facket säger sig fått veta om uppsägning via radion

Publicerad: 15 Januari 2019, 06:30

Jenny Hoflund Bergvall, vd i Sörmlands Media. Foto: press.

Sörmlands Medias nya vd Jenny Hoflund Bergvall berättade i P4 att det skulle ske nedskärningar i personalstyrkan, vilket fackklubben i Nyköping menar var ett brott mot förhandlingsordningen, rapporterar Journalisten. Jenny Hoflund Bergvall menar själv att det är felaktigt. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

NTM

Under tisdagen ska förhandlingar om en ny organisation på Sörmlands Media inledas. Det var i slutet av december som NTM köpte koncernen. Redan nu står det klart att Jenny Hoflund Bergvall blir ny vd och att Eva Burman tar över chefredaktörskapet för tidningens samtliga titlar. Den tidigare vd:n och två chefredaktörer har fått lämna sina tjänster. Men nu väntar nedskärningar. Det berättade den nya vd:n i en radiosändning. Facket menade dock att de inte haft inte en aning om vad som var på gång, rapporterar Journalisten.

”Det gör mig bekymrad att hon går ut i radio och säger det men inte informerar oss. Hon åsidosätter förhandlingsordningen. Jag efterfrågade ett förhandlingsunderlag för ett par månader sedan, men fick svaret att det ska jag få när förhandlingen inleds. Så vi vet inte hur organisationsförslaget ser ut”, säger Tommy Kägo, ordförande för SJF-lubben på Södermanlands Nyheter till tidningen.

Till Medievärlden säger dock Jenny Hoflund Bergvall att det inte stämmer. Hon menar att det var redan kända uppgifter som hon svarade med på en rak fråga i sändningen. Det enda som hon ska ha sagt är ”ja” till frågan om det handlar om uppsägningar som kommer ske framöver.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

NTM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.