Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Facket inte överraskat av Stampens besked

Publicerad: 23 Maj 2016, 10:31

För Gabriella Mohoff, ordförande för västra journalistklubben på Stampen, kom beskedet om rekonstruktion inte som någon överraskning även om hon inte hade väntat sig det just nu.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Det är ju ingen större hemlighet att vi har stora ekonomiska problem, så jag är inte helt överraskad även om det förvånar mig att det kom just nu.

Men trots att Gabriella Mohoff betraktar situationen som djupt allvarlig så är hon försiktigt positiv till rekonstruktionen:

Det är förstås sorgligt att vi har hamnat här, men någonstans känns det ändå positivt inför framtiden. Vi tror och tycker att det här är en viktig verksamhet och alternativet vore ju konkurs att vi inte finns alls. Då är det här en bättre lösning, säger hon och konstaterar vidare att det blir en slags nystart om rekonstruktionen lyckas:

Vi behöver se positivt på det här. Vi har hela tiden varit i händerna på alla andra, till exempel bankerna. Nu försöker företagsledningen för en gångs skull att ta kommandot själva och det är bra.

Hur är stämningen bland medarbetarna?

Det finns en viss oro. Dels en kortsiktig kring vad som händer med lönen som ska komma om två dagar, dels en långsiktig som handlar om rädslan över vad som händer med våra jobb och hur det här påverkar på sikt.

Samtidigt är Stampens medarbetare ganska luttrade vid det här laget, säger hon:

Har man tagit in den information vi fått de senaste åren kan man inte vara jättechokad över vad som sker nu, avslutar klubbordföranden.

Stampen måste hitta nya ägare

Stefan Melesko om Stampens framtid

Alsander: Vi har goda förutsättningar

Viveka Hedbjörk välkomnar Stampens besked

Krönlein: Vi fortsätter att satsa

Stampen ansöker om rekonstruktion

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.