Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Facebook vidtar åtgärder efter skandalen

Publicerad: 29 Mars 2018, 03:45

Foto: Facebook Newsroom

I ett blogginlägg lovar sociala medier-nätverket att det ska bli enklare för användarna att hitta till och ändra i integritet- och säkerhetsinställningarna.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Efter den senaste tidens blåsväder kring Facebook och Cambridge Analytica utlovar nu sociala medier-nätverket bättring. Det ska bland annat bli enklare för användarna att hitta till information om integritet, säkerhet och annonser.

”Förra veckan blev det tydligt hur mycket mer arbete vi behöver lägga ned på att genomdriva våra riktlinjer och hjälpa människor att förstå hur Facebook fungerar och vilka val de har möjlighet att göra kring sin egen data”, skriver två representanter för företaget i ett blogginlägg.

Sociala medier-nätverket gör nu en rad förändringar för att förenkla användarmenyn, inställningarna för säkerhets-, reklam- och integritetsfrågor och verktyget för att hitta, ladda ned och radera den information Facebook samlat om dig.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.