Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Facebook varnade hela Folkbladet

Publicerad: 2 September 2016, 05:21

Samtliga journalister på Folkbladet har varnats av Facebook. Orsaken – tidningen hade skrivit om att en kvinna blivit avstängd sedan hon lagt upp en bild på sig själv efter en bröstcanceroperation.


Ämnen i artikeln:

FolkbladetFacebook

I onsdags berättade Folkbladet om en kvinna från Vindeln som stängts av från Facebook sedan lagt upp en bild på sig själv där hon visar upp ärret efter operationen. Tidningen puffade artikeln på sin egen Facebooksida med en beskuren bild kvinnan där brösten inte syntes.

Facebook svarade med att plocka bort artikeln med hänvisning till att det stred mot bolagets policy när det gäller nakenhet samt genom att även varna samtliga Folkbladets journalister.

Folkbladets ansvariga utgivare, Anna Benker, ser allvarligt på det inträffade och menar att Facebook hindrar tidningen i det journalistiska arbetet. censurerar och det är ett problem, säger hon.

– Jag står för publiceringen. Facebook är visserligen sin egen plattform, men samtidigt även en viktig bärare av journalistik. Vi har ett grundlagsskyddat system i det här landet och det borde de respektera, säger Anna Benker till den egna tidningen.

Ämnen i artikeln:

FolkbladetFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.