Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Facebook tar nya initiativ mot falska nyheter

Publicerad: 26 april 2017, 06:14

Facebook fortsätter att arbeta för att förhindra spridningen av falska nyheter på sociala medier-nätverket. Nu genom att prova att lägga in relaterade artiklar – som är faktakollade – i nyhetsflödet.

Ämnen i artikeln:

Facebook

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Sociala medier-nätverket tar nu till ytterligare åtgärder för att försöka stoppa den falska nyhetsförmedlingen. I ett blogginlägg skriver Facebook att företaget vill hjälpa användarna att diskutera nyheter samt bidra till att de får en mer komplett bild av en historia eller ett ämne.

På prov lanseras därför relaterade, redan faktakollade artiklar under inlägg i nyhetsflödet. Länkarna till de relaterade artiklarna, som visas för ämnen som engagerar många på Facebook, är synliga redan innan en användare läst den artikel som är i fokus för inlägget.

Genom de relaterade artiklarna ska användarna erbjudas ytterligare perspektiv och faktakollad information. Till en början testas de relaterade artiklarna i liten skala, men om förändringen visar sig vara framgångsrik kan den bli aktuell för samtliga användare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev