Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Facebook: Det finns för lite lokala nyheter

Publicerad: 19 Mars 2019, 08:32

Foto: Pixabay

Sociala medie-giganten Facebooks satsning på att aggregera lokala nyheter för amerikanska användare fungerar inte i 40 procent av städerna då det finns för lite lokal bevakning kvar. 1.800 tidningar har lagt ned under de senaste 15 åren. Till viss del på grund av konkurrens från Facebook, skriver AP.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook erbjuder amerikanska användare i runt 400 städer att få aggregerade lokala nyheter. Men i 40 procent av städerna är den lokala bevakningen så tunn att det inte går att få tjänsten att fungera, varnar nu Facebook, skriver AP.

Tjänsten, som kallas ”Today In”, har som krav att de ska finnas minst en dag per månad där det finns fem unika nyheter om staden. Den aggregerar förutom nyheter också kommunala nyhetstjänster och lokala föreningar.

Den amerikanska lokalbevakningen har de senaste 15 åren skurits ned rejält. 1.800 tidningar har lagt ned och antalet anställda på redaktionerna har minskat med 45 procent. Branschen brottas med en affärsmodell som inte längre fungerar till följd av att konkurrens från internetaktörer, såsom Facebook, skriver AP.

Facebook kommer att dela den data de fått fram genom sitt program med flera universitet som forskar kring vad neddragningarna i mediebranschen fått för konsekvenser.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.