Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Facebook blockerade GD efter bröstbild

Publicerad: 7 September 2015, 08:58

I morse blev samtliga redaktörer som sköter Gefle Dagblads Facebookkonto avstängda. Bolaget plockade också bort en bild från en mammografiundersökning från GD:s Facebooksida.


Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladFacebook

GD:s chefredaktör Anna Gullberg har ingen förståelse för Facebooks agerande. Hon ska också skicka en protest mot agerandet.

Jag ska undersöka det här regelverket ytterligare men jag tror inte att det kommer att hjälpa särskilt mycket, men av principiella skäl kommer jag att skicka in en protest till Facebook, säger hon till GD.se.

Hon menar att det finns ett mycket stort demokratiskt problem med att ett privat företag som finns i ett annat land kan avgöra vad nyhetskonsumenter i Sverige ska få ta del av och inte.

Artikeln som Facebook reagerade på handlade om att regeringen satsat 130 miljoner kronor på att göra gratis bröstcancerscreening i hela landet. Den illustrerades med en bild från en mammografiundersökning.

Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.