Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Få tillsvidareanställs på SR

Publicerad: 11 Maj 2011, 07:59

Antalet visstidsanställda ökade med 45 procent på Sveriges Radio förra året medan antalet tillsvidareanställda bara ökade med knappt 1 procent.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Det är personalavdelningen på Sveriges Radio som i sin årliga genomgång av medarbetarstrukturen kunnat konstatera att antalet visstidsanställda ökat från 75 till 109 personer under förra året. Samtidigt har antalet tillsvidareanställda bara ökat med 13 personer till 1682 personer, skriver journalisten.se.

Snittåldern bland de tillsvidareanställda på Sveriges Radio är 47 år för kvinnor och 50 år för män. De är alltså i genomsnitt 15 år äldre än de visstidsanställda där männen är i snitt 33 år och kvinnorna 32 år. Bara en tillsvidareanställd är yngre än 25.

På programenheten väntas ungefär 200 personer gå i pension under de kommande fem åren och Sveriges Radio har tidigare sagt att fyra av fem pensionsavgångar ska återbesättas.  Enligt SR:s personalredaktör Ingrid Wibom kan man dock komma att behöva göra omfördelningar och omstruktureringar inom företaget, skriver journalisten.se

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.