Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Extremhöger kapade TV4-sändning

Publicerad: 11 Januari 2007, 13:05

Högerextrema Nationell media har i webb-tv återutsänt och förvanskat en del av en nyhetssändning från TV4 Halland-Öresund för att förlöjliga sverigedemokraterna.


I sändningen berättas hur vänsteraktivister riktade en attack mot medborgarhuset i Eslöv där sverigedemokraterna höll ett möte.
I TV4:s  studiosamtal med anledning av attacken läggs i Nationell medias återutsändning ljudet av ett skrikande spädbarn över det sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder säger.

Ett förlöjligande, konstaterar Christoph Andersson i en debattartikel i dagens Göteborgs-Posten.
Christoph Andersson gör program om extremhögern för dokumentärredaktionen och programmet Vår grundade mening, som i dagens sändning (15.35) uppehåller sig vid Nationell media.
I studiosoffan i samma sändning som sverigedemokraterna figurerade fanns en person som på grund av en hjärnskada hade svårt att uttala vissa ord. Denna förlöjligas också och kallades CP av Nationell media.

Christoph Andersson vänder sig i sin debattartikel mot att TV4 inte gjort sak av intrånget, exempelvis genom att kräva ekonomiskt skadestånd. TV4 har valt att ligga lågt gentemot ultrahögern, skriver han.

Enligt TV4 har man krävt att materialet tas bort från nätet, vilket också skedde sedan kanalens jurist förklarat för  Nationell media innebörden av  brott mot upphovsrätten och vad brottet kan få för rättsliga konsekvenser. Inledningsvis hävdade Nationell media citaträtten.
Det anser Josefine Ziegler, redaktionschef och ansvarig för TV4:s lokala redaktioner, inte är att ligga lågt. Hon ser allvarligt på det som hänt, dels på intrånget, dels på att medverkande  kränkts.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.