Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Extra i Norrbotten startar idag

Publicerad: 23 April 2008, 09:11

Idag når gratistidningen Extra alla brevlådor i Boden och Luleå. Den trycks i 56 000 exemplar och ska komma ut en gång i veckan.(Uppdaterad)


Gratistidningen görs i en edition för varje stad, allt material är lokalt, producerat av den egna redaktionen.

Vid årets slut kommer cirka 20 journalister att ha anställts till Norrbottens Medias nya medier-avdelning som leds av Sture Bergman. De fördelar sig ungefär 50-50 mellan tv och gratistidning.

En egen enhet inom Norrbottens Media sköter annonsförsäljningen. Så småningom ska det också gå att köpa webbtidningarna, tv-kanalen och gratistidningen i ett paket.

Extra Östergötland är ju en femdagarstidning, kan det bli aktuellt också för er?

– Nu börjar vi en gång i veckan och ser vilken respons vi får på det. Den distributionsform vi valt gör ju att det blir mindre aktuellt. Det enda vi har gemensamt med Extra Östergötland är varumärket.

Vad har ni fått för respons?

– Inte så mycket än, de flesta kommer väl att ha läst den framåt kvällen.

Finns det någon risk för kannibalisering?

– Nog kan det finnas någon som är nöjd med bara Extra, men den personen tror jag inte hade varit aktuell som prenumerant på en sexdagarstidning i vilket fall.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.