Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressens tv-chef om nya satsningen

Publicerad: 15 April 2013, 07:07

Det är mycket som står på spel inför kvällen premiär av Primetime, Expressens stora tv-satsning.


Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

Klockan 18:30 i kväll drar Primetime igång med Niklas Svensson och Anna Jernberg Carlsson som ankare.

Vi har laddat länge för detta. Nyhetsmässigt är vi på topp, men det är klart att det är tekniken i sådana här lägen som måste fungera. Har vi bara den som kommer allt att gå bra, säger Anna Rastner, redaktionschef för Expressen digitala medier.

Fyra dagar i veckan fram till klockan 23 sänder Expressen nyhetsinslag, studiosamtal och debatter. Att satsningen kommer just nu beror på flera faktorer. En är det förändrade mobilbeteendet som innebär att trafiken till Expressen.se är intensiv redan från klockan 6 på morgonen och har inte som tidigare en dal framåt kvällen.

Nu har vi hög trafik under primetime, och det är en av anledningarna till att vår satsning kommer nu. Men hur många som kommer att titta är svårt att säga.

Men Expressen vill också utnyttja det så kallade second screen-beteendet som ökat markant. Det är då besökarna är inne på nyhetssajten samtidigt som de ser på tv.

Det kan vara flera hundratusen besökare under matchkvällar. Då följer de matchen på tv samtidigt som till exempel våra sändningar Cover it live, säger Anna Rastner.

Detta i kombination med ett ökat intresse för Expressen tv har gjort att satsningen sjösätts just nu.

Jämfört med förra året har intresset ökat 30 procent för Expressen tv, jämfört med Expressen.se som ligger stabilt, säger hon.

Redaktionen för Primetime består av en kärna på cirka t 10 medarbetare. Men konceptet bygger på att de övriga redaktionerna också involveras, till exempel sport-, nöje- och politikredaktionerna.

Anna Jernberg Carlsson kommer att täcka upp för Niklas Svensson när hans andra sändningar krockar. Han kommer att programleda Pihlblad & Svensson som har premiär i morgon, samt fortsätta att arbeta med Bar och politik som sänds cirka en gång per månad.

Vad som kommer att sändas ikväll är fortfarande inte något som Anna Rastner vet.

Första sändningen är under produktion nu. Jag vet inte vad den kommer att handla om, det bestämmer dagens nyhetsflöde. Det är det som är tanken med Primetime, säger hon.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.