Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen värvar Johan Anderberg

Publicerad: 17 januari 2018, 07:44

Johan Anderberg, som under en tid medverkat på Expressens kultursidor, blir fast anställd på tidningen. Foto: Cornelia Nordström

Journalisten och författaren Johan Anderberg blir fast medarbetare på Expressen. På tidningen kommer han att skriva fördjupande texter inom politik och ekonomi samt medverka på kultursidorna.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Johan Anderberg har en bakgrund på nyhets­magasinet Fokus där han framför allt skrivit om politik och ekonomi. Dessförinnan har han arbetat för Wall Street Journal och på Fortune Magazine. Johan Anderberg har också författat två böcker; Cannabusiness (Weyler förlag, 2011) och Arvfursten (Weyler förlag, 2014). 2014 nominerades han till Årets journalist av Sveriges Tidskrifter.

På Expressen kommer Johan Anderberg att skriva fördjupande texter inom politik och ekonomi samt medverka på kultursidorna. Karin Olsson, kulturchef, är nöjd med rekryteringen:

”Johan Anderberg har medverkat på Expressens kultursidor under en tid och bidragit med sitt flyhänta språk och kunskaper på områden som kultursidor traditionellt inte har varit så bra på. Jag är väldigt glad över att vi i en tid av alternativa fakta och hetsiga åsiktsutbrott nu knyter till oss en skribent som står för det rakt motsatta.”

”Det är roligt och modigt att Expressen satsar så mycket på fördjupande och berättande journalistik. För mig känns det som en självklar plats att vara på”, säger Johan Anderberg i ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.