Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen valde att inte publicera

Publicerad: 29 Mars 2011, 04:46

Expressen visste om att Håkan Juholts särbo dömts för ekonomiska bedrägerier redan innan gårdagens avslöjande på Di.se. Ändå väntade man med publiceringen. "Vi valde att vara återhållsamma", skriver Expressens chefredaktör på sin blogg.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSocialdemokraterna

Gårdagens nyhet var med största sannolikhet Di.ses avslöjande att Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholts flickvän dömts för ekonomiska bedrägerier på sitt förra jobb. På sin blogg skriver idag Thomas Mattsson att Expressen kände till uppgifterna om Juholts sambo redan innan DI.ses avslöjande.

Att man väntade med publiceringen berodde, enligt Mattsson, på att Juholt inte var vald partiordförande då Expressen fick uppgifterna. Dessutom strävar man efter försiktighet när det gäller att skriva om anhöriga om det inte råder exceptionella omständigheter.

”Borde vi ha varit först? Kanske, men då var inte Håkan Juholt utnämnd till S-ordförande och då var inte allmänintresset lika uppenbart. Borde vi lagt ut nyheten på Expressen.se direkt när han hade valts i fredags? Kanske. Men var och en kan säkert föreställa sig hur det hade sett ut och uppfattats. Vi valde istället att vara återhållsamma, och det var kanske fel nu när vi istället ”creddar” som man säger i branschen Dagens Industri både på Expressen.se och i papperseditionen Expressen. Och det för uppgifter som vi redan hade”, skriver Mattsson i sin blogg.

Under gårdagen dsikuterades det på bland annat Twitter huruvida publiceringen är relevant. Aftonbladets tidigare politiska chefredaktör Helle Klein (S) var kritisk till publiceringen medan Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström och Svenska Dagbladets redaktionschef Martin Jönsson tyckte den var högst rimligt. Även Västerbottens Folkblads chefredaktör Daniel Nordström skriver i ett blogginlägg att det var relevant att publicera uppgifterna om Juholts särbo.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

ExpressenSocialdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.