Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen tar in läsarna via webben

Publicerad: 19 April 2007, 07:38

Varje dag kommer användarnas diskussioner från nätet att publiceras på ett uppslag i papperstidningen. - På webben pågår en betydligt hetare diskussion än i insändarredaktörens inkorg, säger Anna-Maria Carnhede på Läsarnas Expressen.


Läsarnas Expressen är en ny sajt och ett nytt uppslag i tidningen. Uppslaget kommer långt fram i tidningen och knuffar nyheterna bakåt till sidan 11. Artikelkommentarer från nätet blandas med mms-insändare, resultat från omröstningar, och dagens bloggare.

– Varje dag plockar vi upp de hetaste debatterna och ämnena från webben och publicerar dem i papperstidningen. Läsarsidan blir en spegelbild av expressen.se:s förstasida men med läsarnas rubriker och inlägg. Det blir en upp-och nervänd spegelbild där läsarna kommer i första hand och sedan kommer journalisterna och politikerna, säger Anna-Maria Carnhede, interaktiv debattredaktör på nätet.

Men spegelbilden är inte helt tydlig, de glättiga ämnena och nöjesartiklarna är inte fullt så hårdbevakade på Läsarnas Expressen.

– Det som framför allt diskuteras är hårda frågor, svåra frågor. Lyssnar man till läsarna är det Carl Bildt, alliansens politik, och vårpropositionen som är mest intressant, säger Anna-Maria Carnhede.

En förhoppning är också att locka kommentatorer och bloggare till papperstidningen, som blir mer spännande när det finns möjlighet att se sig själv publicerad. Expressen kommer också att lyfta fram läsarbloggarna, genom att puffa för dem på webbens förstasida och publicera dem i papperstidningen.

Insändarsidan läggs ner, men det går att skicka också traditionella insändare med brev till Läsarnas Expressen.

Insändarredaktören Margareta Rost ansvarar för Läsarnas Expressen i papperstidningen, Sten Jutéus för Läsarnas GT och Ulf R Johansson för Läsarnas Kvällsposten. Tillsammans med Jahn G Forsberg, chef för moderatorverksamheten  på Expressen.se, samordnar Anna-Maria Carnhede på webben vilket material som ska publiceras i den tryckta editonen.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.