Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen Stockholm ökade upplagan 2010

Publicerad: 25 Februari 2011, 13:24

Expressen Riks och Expressen Stockholm ökade upplagan under 2010. Hur man än räknar vinner Expressen marknadsandelar, säger tidningens chefredaktör Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

TS

Thomas Mattsson tillbakavisar Jan Helins uppgifter om att det minskade gapet mellan tidningarna beror på att Kvällsposten och GT ligger still.

Det är fel. Expressen Riks och Expressen Stockholm ökade faktiskt upplagan per utgivningsdag under 2010 samtidigt som Aftonbladet minskade med nästan elva procent, så hur man än räknar vinner Expressen marknadsandelar.

Jan Helin säger också till Medievärlden att det inte finns några rationella eller affärsmässig skäl att baka in GT:s och Kvällspostens upplagor i Expressens.

Jag tror att alla dessa försök att dela upp Expressens upplaga som Aftonbladet nu ägnar sig åt snarare är en intern retorik för att förklara för medarbetarna varför Expressen närmar sig, och det får man kanske ha respekt för. Expressen var ju 2001 i samma situation. Men om vi alla ska vara lite självkritiska är det nog bättre att fokusera på journalistik än retorik, säger Thomas Mattsson.

Thomas Mattsson tycker att det är bra att publikstatistiken debatteras och säger att han välkomnar mer transparens.

Men eftersom vi inom dagspressen agerar gemensamt när det gäller exempel remissvar till regeringen eller utvecklingen av det nya pressetiska systemet, så hade jag också föredragit att alla tidningar gemensamt hade enats om en eventuell ny upplageredovisning.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

TS

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.