Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen skänker 50 000 till Etiopiensvenskarna

Publicerad: 14 Mars 2012, 12:06

Expressen skänker 50 000 kronor till insamlingen för Martin Schibbye och Johan Persson och uppmanar övriga tidningar att följa efter. (UPPDATERAD: Även TV4 skänker 50 000).


”Jan Guillou och många andra har med gåvor ställt upp för Martin och Johan på ett fantastiskt sätt. Men efter att de senaste advokaträkningarna betalats behövs det ännu mer pengar för att verka för Martins och Johans frigivning. Därför hoppas jag att alla stora svenska medieföretag kan bidra”, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i en kommentar.

”Om bara Aftonbladet, Dagens Industri, Dagens Nyheter, Expressen, Göteborgs-Posten, Metro, Svenska Dagbladet och Sydsvenskan ställer upp får vi ihop 400 000 kronor. Med TV4, Sveriges Radio och Sveriges Television blir det hela 150 000 kronor till.”

UPPDATERD 14:35

TV4-Gruppen följer Expressens exempel och skänker 50 000:

”TV4 har bevakat händelseutvecklingen kring Johan Persson och Martin Schibbye på plats i Etiopien med egna team. Men många tv-bilder i världen tas av frilansare som utsätter sig för stora risker i konfliktområden, och vi tycker att det är viktigt att stora etablerade mediebolag som TV4 tydligt tar ställning för en sådan här yttrandefrihetsfråga.”,  säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4-Gruppen.

Vem som helst kan donera pengar till den insamling som Svenska Journalistförbundet (SJF) och Reportrar utan gränser (RUG) håller i genom att betala in på bankgironummer 5567-3818, betalningsmottagare ”Reportrar utan gränser”. Märk inbetalningen ”Johan och Martin”.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.