Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen publicerar GD:s moskégräv

Publicerad: 11 September 2015, 04:40

Som en solidaritetshandling med Gefle Dagblad och för pressfriheten publicerar nu också Expressen den moskégranskning som var upphov till gårdagens bombhot.


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Jag tar avstånd från alla otillbörliga försök att påverka nyhetsjournalistik och opinionsbildning, och den som med hot eller hat försöker förhindra en redaktion från att fullgöra sitt uppdrag förtjänar att lagföras. Det skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg.

Tidningen ska nu också publicera den granskning av moskén i Gävle och dess ledare imam Abo Raad som ledde till gårdagens bombhot.

Polisen har gjort en anmälan om olaga hot men i nuläget är ingen person misstänkt för brottet.

Ordföranden för Gävle islamiska center, Omar Ismael, tar helt avstånd från hotet mot GD.

Oavsett vad GD skriver och publicerar om oss vilket de har all rätt att göra så är det deras uppfattning och inte något vi behöver vara överens om. Men även om vi har olika åsikter om saker ska det aldrig övergå i hot. Vi fördömer det här och liknande handlingar, säger han till Arbetarbladet.

Medveten om sprängkraften i publiceringen

Gefle Dagblad bombhotat

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.