Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen pratar gärna redovisning

Publicerad: 19 Februari 2010, 11:10

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är inte negativ till att prata ny upplagevaluta. Men han tycker att det är synd att konkurrenten lämnar TS nu när "upplagekampen hårdnar".


Ämnen i artikeln:

ExpressenTS

Vad tror du om att bara fullbetald tidning ska räknas?

– Det är ju konstigt att en högrabatterad tidning som SvD med bara 78 procents betalningsgrad jämförs rakt av med exempelvis Expressen som har 94 procent… eller hur? Så i grunden är jag för att vi i Sverige, precis som i England, fokuserar mer på betalda exemplar.

Är det viktigt att hela kvällspressen använder samma upplagevaluta?

– Eftersom upplagegapet minskat 15 av de 17 senaste månaderna och nu är det lägsta sedan 2001, vore det förstås spännande att få fortsätta jämföra sig. Men det kräver trovärdighet och transparens, därför är det förstås synd att Aftonbladet nu när upplagekampen hårdnar ensamt väljer att hoppa av TS.

Jan Helin hoppas att ni är på redan i maj. Tror du att ni är det?

– Vi fortsätter gärna diskutera redovisningen. Om vi bara ska tala om tidningar som säljs i kiosk var ”kioskgapet” i december bara cirka 30 000 per dag, och kan vi hitta en gemensam modell med Aftonbladet är jag fortsatt positiv till det.

Är upplaga på väg ut som mått?

– Inte för oss som tycker att upplageintäkter är viktiga för lönsamheten. Men naturligtvis måste upplagan kompletteras med räckviddsstatistil också.

Ämnen i artikeln:

ExpressenTS

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.