Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen plockar Emma Boëthius från Siren – startar klimatredaktion

Publicerad: 31 maj 2019, 07:10

Emma Boëthius. Foto: Olle Sporrong, Expressen

Expressen utökar sin satsning på klimat och plockar in Emma Boëthius som ny klimatredaktör. Det betyder att hon lämnar tjänsten som chefredaktör för nyhetsbyrån Siren.


Expressen satsar på klimatbevakning. Och för att höja nivån på tidningens rapportering om klimatet startar man nu en klimatredaktion med fem medarbetare som ska ledas av Emma Boëthius.

Det betyder att Emma Boëthius lämnar Nyhetsbyrån Sirén där hon varit chefredaktör sedan 2016. Hon gick från Expressen till Siren 2014 och 2017 nominerades hon, tillsammans med kollegor på Sirén, till Stora Journalistpriset till Årets förnyare för arbetet med nyhetsroboten Robotea.

– När Thomas Mattsson ställde frågan om jag ville komma tillbaka och leda Expressens klimatredaktion blev jag såld direkt. Det här är vår tids viktigaste ämne. Att nå ut med nyheter och berättelser inom miljöfrågan i Expressens alla kanaler känns oerhört angeläget. Jag vill tillgängliggöra de fakta som redan finns. Att värna om förnuft är en del av Expressens ”skäl och själ”, vilket jag tycker är väldigt fint, säger Emma Boëthius och fortsätter:

– Samtidigt kommer jag såklart sakna alla fina medarbetare på Siren. Det finns en enorm kompetens på redaktionen och jag känner mig helt trygg i att Siren kommer att fortsätta att hålla samma höga nivå även framöver.

Tidigare har Expressen börjat publicera dagliga nivåer av koldioxid-utsläpp. Man kommer också utbilda 400 journalister på Expressen och inom gruppen inom hållbarhet.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.