Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen om tidningen som delas ut i Rumänien

Publicerad: 7 December 2015, 13:26

En specialversion av Expressen har i dag delats ut i två rumänska städer. Innehållet har kommit från serien Därför kommer tiggarna. Och intresset för tidningen har varit stort.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Tidningen har tryckts i 81 000 exemplar varav 76 000 distribuerats med tidningen Libertatea i både Bukarest och Cluj och 5 000 exemplar delats ut på gatorna i Bukarest. De första rapporterna om hur det har gått har kommit till Expressens redaktion.

Det vi vet så här långt är att de 5000 exemplar som delades ut i centrala Bukarest tog slut snabbt. Det var stort intresse för tidningarna och varierande kommentarer: allt ifrån ”jättebra ni berättar om problemen i vårt land” till ”jag vet att vi har många fattiga människor men jag vill inte se dem i tidningen”, säger Christofer Brask, reportagechef Expressen

Utdelningen har gått utan incidenter.

Var ni oroliga för att det kritiska innehållet kunde innebära någon risk för utdelarna?

Dagstidningen Libertatea har hjälpt oss med distributionen, även med kolportörerna ute på stan. Allmänt kan jag säga att vi har gjort en stor satsning i Rumänien, då vi bland annat sänder live-tv en timme varje dag från en tillfällig studio i Bukarest. Innan vi bestämde oss för att köra igång utredde vi en rad olika saker, bland annat säkerheten på plats.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.