Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen Kultur raderade i debattartikel

Publicerad: 27 Augusti 2012, 11:17

Expressen Kultur tog bort en betydande del av en debattartikel om Lars Vilks eftersom den ansågs komma från en suspekt källa.


Debattartikeln var skriven av konstnären Marianne Lindberg De Geer som uppmanar andra konstnärer att bojkotta det jämtländska museet Jamtli. Detta eftersom Lars Vilks inte längre får delta i en samlingsutställning där också Lindberg De Geer skulle ha varit med.

I artikeln citerar hon sajten Europe News som intervjuat museichefen Henrik Zipsane. Bland annat ska han ha kallat Lars Vilks för en kärring, enligt Europe News.

Det visade sig att Europe News är en ganska obehaglig muslimfientlig sajt, och jag har varit i kontakt med museichefen Henrik Zipsane som anser sig vara ordentligt felciterad. Han är mer trovärdig än den sajten och därför tycker jag att det var ansvarigt redaktörskap att ta bort den, säger Expressens kulturchef Karin Olsson.

Det tyckte Marianne Lindberg De Geer också, och hon har skrivit en ursäkt som publicerades på webben i fredags och i papperstidningen i lördags.

Borde ni ha upptäckt det innan ni publicerade?

Det är klart att vi inte vill ha några suspekta källor i vår tidning. I den bästa av världar hade vi kollat upp den innan vi publicerade.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.