Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen gör starkt resultat mitt i krisen

Publicerad: 20 Oktober 2009, 02:28

Expressen har till och med augusti gjort en vinst på 53,1 miljoner. Mitt i krisen visar de lösnummersålda tidningarna fortsatt vikten av den överlägsna modellen att framför allt göra affärer med läsarna.


Ämnen i artikeln:

ExpressenBengt Ottosson

Mitt i krisen gör Expressen en rejäl vinst på årets första åtta månader. Det är 71,6 miljoner sämre än samma period i fjol, skriver tidningen i ett pressmeddelande, på grund av de stora annonstappen. Men resultatet innebär att tidningen har marginal till att fortsätta att utveckla verksamheten.

Kostnadsnerdragningar och tilläggsprodukter är grunden till vinsten. Kvällstidningarna är idag bara annonsberoende till omkring 20 procent av intäkterna.

”Det är också glädjande att kvällstidningarna som bransch, en bransch som för 5-6 år sedan dödförklarades ut av de sk medieexperterna, fortsätter att visa bra ekonomiska resultat”, säger vd Bengt Ottosson i pressmeddelandet.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

ExpressenBengt Ottosson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.