Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen fortsätter slåss för spelreklamen

Publicerad: 29 november 2018, 06:00

Thomas Mattsson, chefredaktör och ansvarig utgivare Expressen. Foto: Anna-Karin Nilsson

Expressen har överklagat Kammarrättens beslut och kommer att fortsätta publicera spelreklam i väntan på ett nytt besked.


Ämnen i artikeln:

SpelreklamLotteriinspektionenThomas Mattsson

Trots att spelmonopolet upphör vid årsskiftet fortsätter Lotteriinspektionen in i det sista att skicka ut vitesförelägganden till mediebolag som publicerar spelreklam på sina webbplatser. Och det gör Lotteriinspektionen med hänvisning till flera domar i Kammarrätten samt en prejudicerande dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Men besluten har överklagats av flera medier, däribland Expressen.

”I väntan på besked fortsätter vi naturligtvis att publicera de här annonserna”, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Sveriges Radio.

Han ser kampen som viktig för tryckfriheten.

”Jag kan tycka att det är anmärkningsvärt att en enskild tjänsteman på en myndighet agerar mot privata medieföretag som verkar inom ramen för tryckfrihetsförordningen, yttrandefrihetsgrundlagen, och alla de lagar som gäller för kommersiella budskap.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News