Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen fick rätt mot näthatare

Publicerad: 23 September 2014, 07:38

JK lägger ner förundersökningen mot Expressen om en Avpixlatkommentator som hävdat att Expressen röjt honom som källa.


En kommentator hade använt samma Disquskonto på Avpixlat som han använt när han kommenterade artiklar på Expressen. Därför ansåg han att Expressen röjt honom som källa när tidningen avslöjade hans identitet i artiklarna om de värsta näthatarna på Avpixlat. JK ansåg att tidningen möjligen indirekt kunde ha röjt en källa och inledde därför en förundersökning. Den har nu lagts ner.

”Expressen har naturligtvis samarbetat fullt ut med JK och efter att vi tillbakavisat den här näthatarens påståenden, så har JK nu lagt ner förundersökningen. Det tycker jag är bra, och jag vill poängtera att ingen medarbetare på Expressen har varit misstänkt för något brott. På hatsajter har jag läst att det skulle ha varit, men det är inte korrekt det heller”, säger Thomas Mattsson.

Thomas Mattsson ser en oroande utveckling där näthatare sätter i system att anmäla publicister.

”Man kan ju glädjas åt att anmälan efter anmälan från näthataren skrivs av, han har ju tidigare försök sätta dit oss för förtal men också då fått nej av JK. Men mer allvarligt är kanske den bild av rättsprocesser som ges på nätet i allmänhet och hatsajter i synnerhet, där påstås hejvilt en massa saker som helt enkelt inte stämmer.”

JK granskar om Expressen brutit mot tystnadsplikten

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.